Leata kalaykhan

Leata kalaykhan

Als vrijwilligster bij ‘De Bron’ in Crooswijk organiseert ze wekelijks een crea-ochtend waar buurtbewoners kunnen leren schilderen, tekenen of boetseren. Samen maken ze persoonlijke en prachtige kunstwerken.

Leata ziet haar rol als het ontdekken en aanmoedigen van de kwaliteiten die in haar deelnemers schuilen. Met elkaar ontdekken ze waar de ander goed in is, waar je trots op mag zijn. Veel deelnemers zijn gewend om te kijken naar wat niet goed gaat, wat er fout is aan het kunstwerk dat ze gemaakt hebben. Leata helpt hen te zien wat er goed is en hoe ze het mindere kunnen verbeteren en veranderen. Op deze manier hoopt Leata niet alleen dat mensen mooie kunstwerkjes maken, maar vooral dat ze ontdekken dat ze zelf kunstwerkjes zijn, waarin ze mogen geloven en op vertrouwen. 

Zelfvertrouwen en het geloof dat ze er mogen zijn en zich uiten zijn de resultaten waar Leata elke vrijdagochtend gedreven en vel enthousiasme aan werkt.

Ze heeft in haar eigen leven ervaren wat haar beperkingen zijn, maar daar laat ze zich niet door leiden. Ze laat zich leiden door het vertrouwen dat God in haar heeft en dat ze heel graag wil doorgeven aan de bezoekers van ‘De Bron’.

Het zijn geen grote stappen die de meeste mensen per week maken, het is een proces van  lange adem en blijven investeren. Net zoals tekenen niet iets is dat je in 1 keer kunt, is zelfvertrouwen en geloof ook niet een instant product, het is soms lang volhouden om resultaten te zien, bij jezelf en bij anderen.'Ze laat zich leiden door het vertrouwen dat God in haar heeft en dat ze heel graag wil doorgeven aan de bezoekers van ‘De Bron’.' 
Scroll naar boven